Rondane Winter Adventure Week - Nieuw!

REISDETAIL

Beleef het beste van de Noorse winter tijdens deze adventure week bij Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut of hotelkamer van de Rondane River Lodge die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Verschillende activiteiten zijn inbegrepen waaronder een hondensledetocht, lawinecursus, een introductie backcountry skiën en een 2-daagse tocht met ski's of sneeuwschoenen en overnachting in een authentieke DNT-berghut van de Noorse berghuttenvereniging.

Afreis: 06.02.21 - 13.02.21 - 20.02.21 - 27.02.21 - 06.03.21 - 13.03.21 - 20.03.21
Duur: 7 dagen
Formule: 2 x ontbijt (bij verblijf in blokhut) of 6 x ontbijt (bij verblijf in hotelkamer) - 2 x lunchpakket - 2 x diner
Vluchten: tarieven op aanvraag vanuit Brussel of Amsterdam
Luchthaven: Oslo (OSL) op 240km
Transfers: inbegrepen
Deelnemers: minimaal 2

Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo (prijs op aanvraag) en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar de Rondane River Lodge. Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je eigen knusse blokhut of hotelkamer. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de lodge. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.

Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen (met winterbanden) zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
Na een stevig ontbijtbuffet volgt de transfer (circa 1u00) naar de hondenkennel waar je luidruchtig verwelkomd zal worden door een bende uitgelaten huskies en je kennismaakt met de ervaren musher. Hij vertelt je alles over het leven van de honden en geeft de nodige instructies over het besturen van een hondenslee. Daarna worden de sledes ingespannen (2 personen per slede) en is het tijd voor een avontuur dat je nooit meer vergeet! De circa 15km lange tocht duurt circa 3u tot 4u en halverwege wordt er gestopt voor een lunch rondom een open vuur in een traditionele jagershut. Terugkeer in de namiddag naar de Rondane River Lodge voor het avondmaal en overnachting.
Vandaag staat een lawinecursus op het programma. Je leert de nodige 'tips & tricks' om gevaarlijke situaties te herkennen en komt alles te weten over de werking van de lawinepieper, sonde en spade tijdens een simulatie (circa 2u00). 's Namiddags trek je naar het plaatselijke meer voor een andere geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de Noren: ijsvissen. Je kan gratis gebruikmaken van het vismateriaal en op eigen houtje het geluk tarten (visvergunning van 100 NOK per persoon is ter plaatse te betalen). Mits supplement kan je ook vergezeld worden door Benjamin die je de kneepjes van het vak zal leren (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen + 100 NOK voor een visvergunning - circa 2u00). Hopelijk kan je de verse vangst 's avonds zelf klaarmaken in je blokhut of laten bereiden door de vrouw des huizes voor een heerlijk avondmaal! Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat. Plezier verzekerd voor jong en oud!
Rondane Nationaal Park is een paradijs voor zowel ervaren als beginnende langlaufers. Tijdens deze introductietocht verlaat je echter de geprepareerde loipes en trek je er op uit met speciaal aangepaste 'backcountry' ski's. Deze zijn breder waardoor ook de diepsneeuw gemakkelijk getrotseerd kan worden. Bovendien leert de techniek zich bijzonder makkelijk aan. Een professionele gids leert je alle kneepjes van het vak en stippelt een dagtraject uit naargelang de sneeuwomstandigheden en fysieke mogelijkheden van de groep. Wedden dat je de smaak al snel te pakken zal krijgen? Na terugkeer kan je de houtkachel in de blokhut aansteken of genieten bij de open haard in de gezellige lounge. Avondmaal en overnachting.
Je brengt alles in gereedheid voor een 2-daagse tocht met sneeuwschoenen of backcountry ski's (voorkeur bij reservatie door te geven). Enkel het hoogst noodzakelijke wordt meegenomen en het proviand onder de deelnemers verdeeld. Dan trek je dwars door de ongerepte wildernis van het Rondane Nationaal Park naar een afgelegen DNT-berghut van de Noorse berghuttenvereniging. Het comfort is eenvoudig (gedeelde slaapvertrekken en beperkt sanitair) maar de authentieke sfeer zal je vast en zeker bekoren. Iedereen steekt een handje toe voor het aansteken van de houtkachel en bereiden van de maaltijden. Na het ontbijt keer je terug naar de Rondane River Lodge. Dit wordt ongetwijfeld een avontuur waarover je nog lang zal napraten!
Transfer naar het station van Atna (circa 30 minuten). Hier neem je de trein naar de luchthaven (circa 3u00) gevolgd door de rechtstreekse terugvlucht van Oslo naar Brussel met Brussels Airlines (prijs op aanvraag).

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Je neemt dan de trein van Atna naar Oslo Centraal gevolgd door een vrij verblijf in de Noorse hoofdstad. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of -trein naar de luchthaven voor de terugvlucht. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Rondane River Lodge

Ligging: de Rondane River Lodge heeft een zonnige ligging op circa 780m hoogte aan de rand van het kleine dorp Sollia en het Rondane Nationaal Park. Verschillende wandelpaden en langlaufloipes starten direct vanaf het domein.
Faciliteiten:
- Hoofdgebouw met een receptie, 10 hotelkamers en een gezellig restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de open haard na een dag vol actie.
- Rondane River Lodge staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.
- De 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdak liggen verspreid rondom het hoofdgebouw en werden gebouwd in 1994 voor de Olympische Spelen in Lillehammer. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 6 personen en hebben allemaal een woonruimte met kitchenette, salon en houtkachel. De kleine blokhutten hebben 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en de grote blokhutten hebben een extra slaapkamer met een stapelbed + een éénpersoonsbed of 2 stapelbedden. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en gratis draadloze internettoegang. Een voorraad hout voor de kachel is ook standaard voorzien evenals bed/badlinnen dat inbegrepen is in de prijs.
- Er is ook 1 zogenaamde stabbur wat schuur betekent in het Noors. Vroeger werd hier het hout bewaard maar nu is deze omgebouwd tot een comfortabele blokhut met 2 verdiepingen die zich ideaal leent voor families met iets oudere kinderen. Deze hut beschikt over 2 slaapkamers met elk 2 éénpersoonsbedden.
Beoordeling: kleinschalig en uiterst verzorgd vakantiedomein voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen. De Rondane River Lodge wordt sinds het najaar 2019 uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Hjertelig Velkommen!

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
4 volwassenen in grote blokhut € 1395
2 volwassenen in kleine blokhut € 1835
1 volwassene in kleine blokhut € 2495
Volwassene als 3de of 5de persoon € 1295
Kind 2-11j. in extra bed € 1095
Prijs
4 volwassenen in 2 dubbel kamers € 1570
2 volwassenen in dubbel kamer € 1875
1 volwassene in single kamer € 2450

Inbegrepen:

 • Treintickets van de luchthaven naar Atna en terug
 • Alle transfers
 • 5 overnachtingen in een hotelkamer of kleine/grote blokhut naargelang het aantal personen
 • 1 overnachting in een DNT-hut van de Noorse berghuttenvereniging
 • 2 x ontbijt (bij verblijf in blokhut) en 6 x ontbijt (bij verblijf in hotelkamer)
 • 2 x lunchpakket (zelf te bereiden)
 • 2 x diner
 • Bed/badlinnen (1 set per persoon voor volledige verblijf bij verblijf in blokhut - geen hotelservice)
 • Water- en elektriciteitsverbruik
 • Draadloze internettoegang
 • Hout voor de kachel (bij verblijf in blokhut)
 • Hondensledetocht (circa 3 tot 4u + transfers)
 • Lawinecursus (circa 2u)
 • Introductie backountry skiën (hele dag)
 • 2-daagse tocht met backcountry ski's of sneeuwschoenen
 • Onbeperkt gebruik van sneeuwschoenen
 • Gebruik van skimateriaal tijdens de inbegrepen activiteiten
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Facultatieve excursies
 • Supplement voor 4 bijkomende nachten halfpension bij verblijf in blokhut = € 240 per volwassene en € 145 per kind 2-11j. op voorhand te bestellen
 • Supplement voor 4 bijkomende diners bij verblijf in hotelkamer = € 200 per volwassene en € 120 per kind 2-11j. op voorhand te bestellen
 • Broodjesservice = 55 NOK voor een groot brood en 10 NOK voor een broodje ter plaatse te betalen
 • Eindschoonmaak van de blokhut = 490 NOK ter plaatse te betalen of zelf te doen

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.
 • Individuele reis met Engelstalige begeleiding van de activiteiten. Nederlandstalige uitbaters in de Rondane River Lodge.
 • Een goede fysieke conditie is aangewezen voor deze reis maar eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk. Aanbevolen minimumleeftijd = 12 jaar.
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.
 • Alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de vermelde treinritten en transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
 • De Rondane River Lodge is eveneens goed bereikbaar met de eigen wagen door gebruik te maken van de comfortabele overtochten van Kiel naar Oslo met Colorline. Je wagen dient wel goed uitgerust te zijn voor winterse omstandigheden. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een absolute must.
 • Deze reis kan optioneel verlengd worden met een citytrip naar Oslo.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Karin