Fly & drive Lofoten & Vesterålen

REISDETAIL

De dramatische bergpieken van de Lofoten en Vesteralen behoren ongetwijfeld tot de meest imposante landschappen van Noorwegen. Tijdens deze 8-daagse fly & drive verblijf je temidden van de prachtige natuur in typische vissershuizen of zogenaamde rorbus. Ze beschikken over alle nodige comfort terwijl een huurwagen toelaat om de vele eilanden in alle vrijheid te verkennen.

Afreis: dagelijks behalve zaterdag van 01.05.21 tot 31.10.21
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 1
Verblijf: een gezellige blokhut met grasdak, 2 typische vissershuizen of zogenaamde rorbus en de laatste overnachting in een charmehotel

 

 

SAS-vluchten Brussel-Oslo en Oslo-Evenes en afhalen van de huurwagen. Rijd via Harstad en de lokale ferry Refsnes-Flesnes naar Sortland op de Vesterålen. Buig daar noordwaarts af richting Risøyhamn waar je 2 keer overnacht in een gezellige en typisch Noorse blokhut met grasdak.
Vrije dag op de Vesterålen. Maak een prachtige rondrit op het eiland Andøya en bezoek Andenes op de uiterste noordpunt van de archipel. Hier kan kan je deelnemen aan een facultatieve walvissafari waartijdens je zo goed als zeker oog in oog komt te staan met deze fascinerende zeezoogdieren. Ook een bezoek aan het havenplaatsje Nyksund loont beslist de moeite. Wandelaars kunnen de afstand van Andenes naar Nyksund desgewenst ook te voet overbruggen. Deze tocht staat bekend als de koninginnenroute aangezien ook de Noorse koningin Sonja hier regelmatig de benen strekt. Alternatief kan je tenslotte opteren voor een rondrit naar de westelijke Vesterålen. Ook vanuit Stø kan je deelnemen aan een walvissafari met een authentiek vissersschip.
Rijd terug zuidwaarts naar Sortland waar je een bezoek kan brengen aan de rendierboerderij van Sami Inga. Vervolgens naar Stokmarknes waar zich het Hurtigruten-museum museum bevindt. Daarna met de lokale ferry van Melbu naar Fiskebøl over de Hadselfjorden. Op weg naar Svolvaer worden de gekartelde bergpieken van de Lofoten steeds impressionanter. 2 overnachtingen in een typisch vissershuisje op basis van logies, gelegen op een eiland dat met een brug verbonden wordt met het centrum.

Alternatief kan je er ook voor opteren om het traject van Sortland of Stokmarknes naar Svolvaer af te leggen per Hurtigruten-schip. Je scheept dan in aan boord van een statig schip voor een minicruise naar Svolvaer met aankomst om 18u30. Onderweg vaart het schip de spectaculaire Trollfjord in die enkel over water bereikbaar is. Het is ongelooflijk hoe het schip hier om zijn as draait in de smalle fjord. Prijs voor deze minicruise op aanvraag verkrijgbaar.
Vrije dag in Svolvaer op de Lofoten. Bezoek het witte vissersstadje Henningsvaer op een boogscheut van Svolvaer of het Loftr museum in Borg waar je alles te weten komt over de oude Vikingcultuur. Je kan ook prachtige wandelingen maken in de omgeving van Svolvaer.
Via talrijke bruggen en tunnels rijd je naar de westelijke eilanden van de archipel. Bezoek het kleurrijke Nusfjord waar je vaak vissers aan het werk kan zien. Vervolgens naar Å op de uiterste westpunt van de Lofoten en tevens het dorpje met de kortste plaatsnaam ter wereld. Je overnacht 2 keer in het nabijgelegen Reine in een authentieke rorbu op één van de mooiste locaties van Noorwegen!
In Reine kan je een bootje of kajaks huren voor prachtige tochtjes op het water maar ook fietsen staan ter beschikking van de gasten. De omgeving leent zich ook perfect voor het maken van mooie wandelingen zoals de beroemde beklimming van de Reinebringen of naar het witte zandstrand van Kvalvika.
De gloednieuwe Lofast-autoweg verbindt sinds eind 2007 de Lofoten-archipel met het Noorse vasteland. Een ingenieuze aaneenschakeling van bruggen en tunnels vormt een prachtige route met schitterende vergezichten in het tot voor kort ontoegankelijke Møysalen Nationaal Park. De oevers van de Tjeldsundet voeren je vervolgens naar het Sandtorgholmen Hotel waar je een laatste maal overnacht op basis van kamer en ontbijt. Het bestaat uit verschillende charmante gebouwen die dateren uit de 18de eeuw.
Laatste rit terug naar Evenes waar je de huurwagen inlevert. SAS-vluchten Evenes-Oslo en Oslo-Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Optioneel kunnen volgende excursies gereserveerd worden:

Extra info

Huurwagencategorieën

  • Cat. C: Volkswagen Golf of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 2 koffers
  • Cat. E: Volkswagen Tiguan (automatic) of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 3 koffers
  • Cat. H: Skoda Octavia stationwagen of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 4 koffers

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
twee personen in een dubbele kamer € 1435
Prijs
twee personen in een dubbele kamer € 1610
Prijs
twee personen in een dubbele kamer € 1435
Prijs
twee personen in een dubbele kamer € 1575
Prijs
twee personen in een dubbele kamer € 1785
Prijs
twee personen in een dubbele kamer € 1575
Prijs