Blokhutvakantie in winters Noorwegen - Aanrader!

REISDETAIL

Geniet van rust en pure natuur tijdens deze winterweek bij Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut van de Rondane River Lodge die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Je kan er prachtige tochten maken met langlaufski's, sneeuwschoenen, kickslede of hondenslede. 's Avonds zet je de houtkachel aan en kook je je eigen potje of kan je genieten van de typisch Noorse keuken in het restaurant van de gastvrouw. Budgetvriendelijk en een aanrader voor zowel jong als oud!

Afreis: 12.12.20 - 19.12.20 - 26.12.20 - 30.01.21 - 06.02.21 - 13.02.21 - 20.02.21 - 27.02.21 - 06.03.21 - 13.03.21 - 20.03.21 - 27.03.21 - 03.04.21 - 10.04.21
Duur: 7 dagen
Formule: selfcatering of halfpension mits supplement
Vluchten: tarieven op aanvraag vanuit Brussel of Amsterdam
Luchthaven: Oslo (OSL) op 240km
Transfers: inbegrepen

Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo (prijs op aanvraag) en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar de Rondane River Lodge. Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je eigen knusse blokhut. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de huisjes. Briefing over het weekprogramma en welkomstmaaltijd in het restaurant.

Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen (met winterbanden) zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de hieronder vermelde transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

Een welkomstmaaltijd en het eerste ontbijt worden standaard voorzien. Tijdens de rest van de week kan je logeren op basis van selfcatering of halfpension mits supplement. Wie voor selfcatering kiest kan 1 tot 2 keer per week gebruikmaken van de shuttleservice naar het plaatselijke supermarktje in Sollia om inkopen te doen (400 NOK ter plaatse te betalen tot max. 8 personen). Het is ook mogelijk om dagelijks vers gebakken brood te bestellen voor het ontbijt.
Geniet 's morgens van een stevig ontbijtbuffet waarna je kan deelnemen aan een optionele begeleide sneeuwschoenwandeling in de omgeving van de Rondane River Lodge. De bestemming en duur van de wandeling wordt in overleg met de deelnemers bepaald (200 NOK per persoon per uur ter plaatse te betalen inclusief materiaal). Je leert de basistechniek, verkent enkele van de mooiste plekjes en desgewenst kan een wildernislunch rondom open vuur of lunchpakket worden voorzien. Heb je al ervaring? Dan kan je ook enkel materiaal huren (150 NOK per persoon voor een volledige dag). Tijdens de eindejaarsperiode staat er 's namiddags elke dag koffie/thee en huisgemaakt gebak of warme soep voor je klaar om terug op te warmen.
Vandaag trek je naar het plaatselijke meer voor alweer een geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de Noren: ijsvissen. Je kan gebruikmaken van het vismateriaal en op eigen houtje het geluk tarten (150 NOK per persoon + 100 NOK per persoon voor een visvergunning). Mits supplement kan je ook vergezeld worden door Benjamin die je de kneepjes van het vak zal leren (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen + 100 NOK voor een visvergunning - circa 2u00). Hopelijk kan je de verse vangst 's avonds zelf klaarmaken in je blokhut of laten bereiden door de vrouw des huizes voor een heerlijk avondmaal! De omgeving van de Rondane River Lodge leent zich nog voor andere vormen van sneeuwpret. Ga winterwandelen, maak een echte sneeuwman of bouw een heuse sneeuwiglo. Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat (100 NOK per slede ter plaatse te betalen). Plezier verzekerd voor jong en oud!
Rondane Nationaal Park is een paradijs voor zowel ervaren als beginnende langlaufers. Vooral in het nabijgelegen Venabu is er een zeer uitgebreid netwerk langlaufloipes. Er kan een transfer voorzien worden (400 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen) en materiaal worden gehuurd (290 NOK voor 1 dag – 400 NOK voor 2 dagen – 500 NOK voor 3 dagen ter plaatse te betalen maar op voorhand te bestellen). Optioneel kan je ook een introductieles bestellen (2100 NOK per groep t.e.m. 8 personen ter plaatse te betalen). Je wordt dan gedurende een half uur geïntroduceerd over het materiaal en het waxen van de ski's. Vervolgens wordt de basistechniek aangeleerd en maak je een circa 3u durende tocht. Nadien kan je er zelf verder op uittrekken langs de goed onderhouden langlaufloipes die deel uitmaken van het uitgebreid netwerk tussen Venabu en Ringebu. Wedden dat je de smaak al snel te pakken zal krijgen? Meer ervaren langlaufers kunnen ook inschrijven voor een begeleide dagtocht naar één van de bergtoppen op het Venabuplateau (3200 NOK per groep t.e.m. 8 personen ter plaatse te betalen). De bestemming wordt in overleg met de deelnemers bepaald i.f.v. de weersomstandigheden en het niveau van de deelnemers. Na terugkeer kan je de houtkachel in de blokhut aansteken of genieten bij de open haard in de gezellige lounge.
Vandaag kan je optioneel deelnemen aan een hondensledetocht. In de hondenkennel zal je luidruchtig worden verwelkomd door een bende uitgelaten huskies en maak je kennis met de ervaren musher. Hij vertelt je alles over het leven van de honden en geeft de nodige instructies over het besturen van een hondenslee. Daarna worden de sledes ingespannen (2 personen per slede) en is het tijd voor een avontuur dat je nooit meer vergeet! De circa 15km lange tocht duurt circa 3 tot 4u en halverwege wordt er gestopt voor een lunch rondom een open vuur in een traditionele jagershut (1500 NOK per volwassene - 1000 NOK per kind 6-16j. - gratis voor jongere kinderen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen).
Geniet nog een laatste dag met volle teugen van het ongerepte winterlandschap en ga op eigen houtje sneeuwschoenwandelen, langlaufen of kicksleeën. Misschien kom je wel een wilde eland of rendieren tegen die hier veelvuldig voorkomen. Voor de liefhebbers kan ook een prachtige optionele tocht met de paardenkoets worden georganiseerd (600 NOK per persoon ter plaatse te betalen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Je vertrekt dan bij een authentieke bergboerderij en trekt de eindeloze bossen in. Hier wordt halt gehouden om op de traditionele manier hout te hakken dat vervolgens door de paarden zal worden getransporteerd. Bij terugkeer in de boerderij wachten koffie, thee, warme chocolade en huisbereide zoetigheden (totale duur circa 4u00). Ook een klassieke circa 1u00 durende tocht met de paardenkoets is mogelijk (850 NOK + 50 NOK per persoon tot max. 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen ter plaatse te betalen + 200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Je kan ook kiezen voor alpineski in Kvitfjell dat zich op circa 1u rijden bevindt. Hier bevindt zich de langste afdaling in Noorwegen aangelegd voor de Olympische Winterspelen van Lillehammer in 1994 (skipas en skimateriaal ter plaatse te betalen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Last but not least is er ook de mogelijkheid om in te schrijven voor een circa 2u durende lawinecursus (395 NOK per persoon incl. huur sneeuwschoenen bij minimaal 4 deelnemers + 400 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Je leert de nodige 'tips & tricks' om gevaarlijke situaties te herkennen en komt alles te weten over de werking van de lawinepieper, sonde en spade tijdens een simulatie. Wie het programma reserveert met afreis op 19.12.20 of 26.12.20 wordt op kerstavond/oudejaarsavond getrakteerd op een heerlijk Noors specialiteitenbuffet vers bereid door de vrouw des huizes. Met oudjaar wordt buiten ook een vuur ontstoken en geklonken op het nieuwe jaar met een glas schuimwijn. Er wordt een korte fakkelwandeling gemaakt en afgeteld naar het vuurwerk om middernacht.
Ontbijt en transfer naar het station van Atna (circa 30 minuten). Hier neem je de trein naar de luchthaven (circa 3u00) gevolgd door de terugvlucht van Oslo naar Brussel (prijs op aanvraag).

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Je neemt dan de trein van Atna naar Oslo Centraal gevolgd door een vrij verblijf in de Noorse hoofdstad. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of -trein naar de luchthaven voor de terugvlucht. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Rondane River Lodge

Ligging: de Rondane River Lodge heeft een zonnige ligging op circa 780m hoogte aan de rand van het kleine dorp Sollia en het Rondane Nationaal Park. Verschillende wandelpaden en langlaufloipes starten direct vanaf het domein.
Faciliteiten:
- Hoofdgebouw met een receptie, 10 hotelkamers en een gezellig restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de open haard na een dag vol actie.
- Rondane River Lodge staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.
- De 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdak liggen verspreid rondom het hoofdgebouw en werden gebouwd in 1994 voor de Olympische Spelen in Lillehammer. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 6 personen en hebben allemaal een woonruimte met kitchenette, salon en houtkachel. De kleine blokhutten hebben 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en de grote blokhutten hebben een extra slaapkamer met een stapelbed + een éénpersoonsbed of 2 stapelbedden. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en gratis draadloze internettoegang. Een voorraad hout voor de kachel is ook standaard voorzien evenals bed/badlinnen dat inbegrepen is in de prijs.
- Er is ook 1 zogenaamde stabbur wat schuur betekent in het Noors. Vroeger werd hier het hout bewaard maar nu is deze omgebouwd tot een comfortabele blokhut met 2 verdiepingen die zich ideaal leent voor families met iets oudere kinderen. Deze hut beschikt over 2 slaapkamers met elk 2 éénpersoonsbedden.
Beoordeling: kleinschalig en uiterst verzorgd vakantiedomein voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen. De Rondane River Lodge wordt sinds het najaar 2019 uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Hjertelig Velkommen!

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro: