Reisvoorwaarden

 

ALGEMENE EN BIJZONDERE REISVOORWAARDEN

NORTH & AWAY erkent de bevoegdheid en de algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Daarnaast zijn op alle door NORTH & AWAY zelf samengestelde reizen bijzondere reisvoorwaarden van toepassing. Je kan deze voorwaarden consulteren in volgend pdf-bestand:

Als je echter een reis boekt bij NORTH & AWAY die verzorgd wordt door een andere reisorganisator, treedt NORTH & AWAY enkel op als reisbemiddelaar en gelden volgende bijzondere voorwaarden:


Aarzel niet ons te contacten bij vragen over deze algemene en bijzondere reisvoorwaarden.

 

DOSSIERKOSTEN

NORTH & AWAY rekent nooit supplementaire dossierkosten aan voor alle door onszelf samengestelde reizen die worden aangeboden op deze website. Dit geldt uiteraard ook wanneer wij zelf alternatieven voorstellen bij gebrek aan beschikbaarheid. Indien je echter een reis reserveert van een andere reisorganisator dan NORTH & AWAY of enkel vluchten, overtochten, logies of excursies boekt als een afzonderlijk reiselement, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht:

  • € 25 per dossier voor een pakketreis van een andere reisorganisator dan NORTH & AWAY.
  • € 25 per dossier bestaande uit enkel vluchten, overtochten, logies of excursies.

NORTH & AWAY heeft alle op deze website gepubliceerde reizen met zorg samengesteld op basis van onze eigen reiservaring in het hoge noorden. Ze bieden volgens ons de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Wens je echter een aanpassing aan een bestaande reis of een volledig op maat samengesteld pakket? Dat kan, maar hou er dan wel rekening mee dat volgende dossierkosten zullen worden aangerekend:

  • € 25 per dossier voor de aanpassing van een op de website aangeboden reispakket.
  • € 50 per dossier voor een volledig op maat samengestelde reis.

Late boekingen brengen extra kosten met zich mee die als volgt worden verrekend:

  • € 25 per dossier indien geboekt tussen 14 en 4 dagen voor afreis.
  • € 50 per dossier indien geboekt vanaf 3 dagen voor afreis.

 

BOEKING & BETALING

Alle reizen op deze website kunnen telefonisch of per e-mail worden geboekt. Vaak staat je reservatie vanaf dat moment op aanvraag. Wij moeten immers nog één of meerdere leveranciers contacteren om beschikbaarheid te verifiëren. Vanaf het ogenblik van je aanvraag is deze echter bindend en gelden de normale voorwaarden van NORTH & AWAY.

Van zodra alle reiselementen in orde zijn, bezorgen wij de definitieve reisbevestiging per e-mail vergezeld van de totaalfactuur. Het voorschot van 30% mag per kerende worden overgeschreven en het saldo dient uiterlijk één maand voor vertrek te worden betaald. De totale reissom zal echter onmiddellijk worden gefactureerd indien de transporttickets reeds bij boeking worden uitgeschreven of de boeking gemaakt werd minder dan 30 dagen voor vertrek.

Voor betalingen met een kredietkaart (Visa of Mastercard) zullen wij een beveiligde betalingslink per e-mail bezorgen. Omwille van de hoge bankkosten vragen wij desgevallend om meteen de totale reissom te betalen. Gelieve ons tijdig te verwittigen als je met een kredietkaart wenst te betalen.

 

TAKSEN & BRANDSTOFTOESLAGEN

Transportmaatschappijen behouden zich het recht voor om hun tarieven ten allen tijden te wijzigen en kunnen beslissen om de taksen te verhogen of brandstoftoeslagen in te voeren. De verhoging of eventuele verlaging van deze taksen en toeslagen zal automatisch worden verrekend bij het opmaken van de reisdocumenten (een maand voor vertrek). Als je niet onderhevig wilt zijn aan deze schommelingen, moet op het moment van bevestiging de volledige reissom betaald worden. De tickets zullen in dat geval onmiddellijk worden uitgeschreven en vanaf dat ogenblik zijn de algemene annuleringsvoorwaarden niet meer van toepassing en bedragen de annuleringskosten meestal 100% volgens de voorwaarden verbonden aan de betrokken vervoersmaatschappij. Een annuleringsverzekering wordt daarom sterk aanbevolen.

 

GELDIGHEID CONTRACTEN

De meeste van onze contracten werden afgesloten voor het normale boekingsseizoen. Tijdens beurzen, congressen en speciale periodes zijn onze tarieven echter niet altijd geldig.